Starving- mode, good or bad?

Vilo dag idag, viktigt att låta musklerna reparera sig! Tagit härlig promenad med mor istället efter jag fixat fina klor på henne! Vart tyvärr inget kort på dem dock. Nu har jag precis klämt i mig ett mumsigt mellanmål innan jag ska ta mig en skön dusch!
Många har "ät inte efter kl 18" i huvudet, vilket stämmer till viss del. Man ska försöka att inte äta stora mål efter kl 18 om man vill tänka på sin figur. Sen, som med allt, gör det ju inget att fuska någon gång ibland. Däremot är det bra att äta lite för ämnesomsättningen ska hålla igång, och för att förhindra kroppen att gå på svältläge.
 
 
"Ohh, svältläge vill vi ju ha!" Kanske några tänker.. Men nej. Om det är ner i vikt du vill, är det en av de sämsta  sakerna du kan göra. Ämnesomsättningen är jätteviktig för att man ska kunna gå ner i vikt på ett effektivt och bra sätt. Om man äter lite, ofta, i tillräcklig mängd så kroppen får den energi den behöver.. Så kommer din ämnesomsättning hållas igång, och du bränner MER än om du skulle låta bli att äta och vara i svältläge.
 
Kroppen är inte så dum faktiskit. Människan är dum och tror sig kunna lura den med den okunskap speciellt ungdomar har. Om man panikbantar kommer du kanske gå ner några kg till en början.. Sen kommer din kropp börja förstå och ta till panik åtgärder så dina organ och andra saker ska orka med! Kroppen vänjer sig med andra ord och vet att den inte får tillräckligt med näring varje dag, så den går på sparlåga istället. - Den förbränner MINDRE än om kroppen skulle få mat. Den börjar också "äta" sig mätt på muskler istället för fett, vilket du kanske inte vill? Detta är speciellt om du tränar... Det är därför protein och kolhydrater är så bra efter ett muskelpass, det förhindrar kroppen att ta muskler istället för fett. Något mer att tänka på är att om din kropp är i svältläge.. Den kommer bokstavligen SUGA i sig all godis, all mat och andra energikällor i ren panik för att fylla på inför nästa svältperiod. (Rätt logiskt med tanke på hur människan bodde i våra första år här på jorden. För att överleva var detta nödvändigt, vi fick inte mat jämt)

Så.. Nu har jag ätit ett mellanmål, fyllt på lite för en lång natt. Långsamma proteiner är bra såhär på kvällskvisten, det tas upp lååångsamt och räcker över natten. På morgonen däremot kan snabba proteiner vara bättre att ta då kroppen behöver ny energi för dagen.
 
Slutsats? Mat är BRA! Någon som vill ha bättre förklaring? Hojta!
 
Valfri fil, fun light och kvarg, blanda! ASGOTT! Ica Basic är jättebillig! Typ 9 kr? 
 

Kommentera här: